Ga naar belangrijkste inhoud

In Diergaarde Blijdorp is deze zomer van 6 juli tot en met 1 september van alles nieuw te beleven. Zo kun je op bezoek bij de nieuwe Sumatraanse tijgers, op ontdekkingstocht door de African Jungle volière en op kraamvisite bij het pasgeboren okapietje Makimzie.

In augustus zijn er vier ZOOmeravonden waarbij je tot 21:00 uur geniet van al het moois in Diergaarde Blijdorp. Tijdens deze periode geniet je van zomerse sferen, maar ontdek je ook de situatie van wilde populaties en de belangrijke rol die Blijdorp hierin speelt.

In Diergaarde Blijdorp sta je oog in oog met al het moois dat de wereldwijde natuur te bieden heeft. Ontmoet de rode panda's in het impactgebied Himalayan Peaks en in African Plains sta je oog in oog met de giraffen en zebra's op de savanne. In Blijdorp geniet je volop van je wereldreis in één dag!

Diergaarde Blijdorp wil de natuur beschermen en behouden en zoveel mogelijk mensen inspireren hetzelfde te doen. Wij bieden ook onze zakelijke gasten een leerzame, inspirerende natuurbeleving in een officieel erkende botanische tuin.

Stichting Koninklijke Rotterdamse Diergaarde is ontstaan in 1857 en heeft een Diergaarde met een omvang van 25 hectare. In dit groene gebied leven meer dan 20.000 unieke dieren en planten. Maar Blijdorp is nog veel meer dan dat!
 • 20.000
  Unieke dieren en planten
 • 8
  Impactgebieden
 • 4.000
  Planten
 • 21
  Diergaarde Blijdorp bezit 21 Rijksmonumenten
Over ons

Wil jij graag bijdragen aan de missie van Diergaarde Blijdorp? Er zijn verschillende manieren om Blijdorp en haar projecten te ondersteunen.

Heb je vragen? We helpen je graag met het vinden van het antwoord.

Haal alles uit jouw bezoek aan Diergaarde Blijdorp. Maak kennis met het dagprogramma? Vind direct het dichtstbijzijnde restaurant en leer alles over de dier- en plantsoorten binnen Blijdorp. Dit en nog veel meer ontdek je in de gratis Blijdorp-app.