Ga naar belangrijkste inhoud

Hoe? Ontdek ons verhaal in 1,5 minuut

We staan samen op onze planeet voor een van de grootste uitdagingen in de geschiedenis. Zonder verandering sterven in een rap tempo veel plant- en diersoorten uit. De grootste bedreiging? Dat zijn wij: de mens. Maar wij kunnen ook het tij keren. Wij zijn ‘het dier’ dat het positieve verschil kan maken.

Het verlies aan natuur moet stoppen, en dit is een opdracht voor ons allemaal. Bij Diergaarde Blijdorp nemen we daar onze verantwoordelijkheid voor.

Als onderdeel van het wereldwijde netwerk van de IUCN Species Survival Commission loopt Blijdorp voorop bij de inspanningen om de biodiversiteit te behouden. Ons werk voor dieren, planten en natuurbehoud heeft tientallen soorten voor uitsterven behoed.

Het is ons doel om de handen ineen te slaan om nog 10 soorten van de rode lijst te redden.

Hoe jij kunt helpen

Door te focussen op brede betrokkenheid en educatie zorgen we ervoor dat iedereen meer bewust wordt van bedreigde en onvervangbare natuur. We nodigen iedereen uit om oog in oog met zeldzame dieren te staan, middenin een groene oase waar de flora op haar mooist is. Zo ervaar je de natuur van ver weg, heel dichtbij. Je ontdekt de wonderen van de natuur, om ze vervolgens beter te begrijpen, te respecteren en te beschermen. Na een bezoek aan onze diergaarde besef je de urgentie om in actie te komen. Daar blijft het niet bij: je krijgt praktische handvatten om het positieve verschil te maken.

Of het nou gaat om partnerships, schoolprojecten of het vergroenen van je eigen straat of tuin… samen brengen we de natuur terug tot leven. In onszelf en om ons heen.

Deze partners werken al met ons samen:

In Diergaarde Blijdorp sta je oog in oog met al het moois dat de wereldwijde natuur te bieden heeft. Ontmoet de kleine panda’s in het Himalayagebied en in Afrika ervaar je de giraffen en zebra’s op de savanne.

Boek nu je tickets