Ga naar belangrijkste inhoud

De Blijdorp Loterij is gesloten en de trekkingsuitslag is bekend. Met de deelname aan de loterij heb je de kans om zelf een steentje bij te dragen aan de nieuwe missie en visie van Blijdorp. In deze derde editie van de loterij staat onderzoek centraal. Onderzoek waarmee we bedreigde diersoorten willen behoeden voor uitsterven. Met ieder verkocht lot (a 2,50) komt ons doel weer een stap dichterbij. En terwijl je de natuur een kans geeft, maak je ook nog eens kans op absolute droomprijzen. Zoals een overnachting in… Blijdorp! Heb je deelgenomen aan de Blijdorp Loterij? Ga dan snel naar de trekkingsuitslag en houd jouw lot bij de hand.

Diergaarde Blijdorp is enorm blij met de opbrengst van de Blijdorp Loterij. Jeroen Kappelhof (Research Officer van Diergaarde Blijdorp) vertelt hieronder waar het opgehaalde bedrag voor gebruikt gaat worden.

1 november 2023 heeft Diergaarde Blijdorp haar nieuwe koers aangekondigd. Blijdorp richt zich op 10 unieke dier- en plantsoorten op het gebied van soortbehoud en natuurherstel. Het is onze verantwoordelijkheid om actie te ondernemen voor de natuur en biodiversiteit. Wij hebben de droom dat onze kinderen en kleinkinderen kunnen genieten van een gezonde en evenwichtige planeet. Droom jij met ons mee?

Onderzoek helpt onze primaire doelen op gebied van soortbehoud en natuurherstel te realiseren en loopt door alle haarvaten van onze organisatie heen. We doen dan ook onderzoek op verschillende gebieden. Zo ontwikkelen en testen we tools die inspanningen op het gebied van soortbehoud en natuurherstel efficiënter maken. Denk daarbij aan de GPS-halsbanden voor rode panda's die getest zijn in onze Diergaarde en die nu worden gebruikt om inzicht te krijgen in hoe we rode panda's in het wild beter kunnen beschermen.

Samen met partners als Wageningen University & Research en de Vrije Universiteit van Amsterdam werken we aan genetische datasets van bedreigde diersoorten, zoals de Aziatische olifant en Rüppellsgier, die helpen om goed geïnformeerde beslissingen te kunnen nemen in het behoud van deze soorten, bijvoorbeeld als het gaat om herintroductie van dieren.

Daarnaast helpt onderzoek onze bedrijfsvoering duurzamer te maken en onze educatie beter toe te spitsen, zodat we ook op die vlakken de grootst mogelijke impact maken. Onderzoek is essentieel en samen met onze vele partners in binnen- en buitenland willen we de komende jaren onze onderzoeksactiviteiten nog verder uitbouwen. Met jouw deelname aan de loterij help je onze dromen waar te maken...