Ga naar belangrijkste inhoud

Het is de meest voorkomende vorm van kanker. In Nederland worden jaarlijks 77.000 nieuwe huid kankerpatiënten gediagnostiseerd. En naar verwachting gaan de aantallen de komende jaren nog veel verder oplopen. Mede door klimaatverandering. Met de ondertekening van het Zonvenant gaat Blijdorp actief bijdragen om huidkanker te helpen voorkomen.

Het Zonvenant is een intentieverklaring voor een periode van minimaal 3 jaar. Het hoofddoel: Nederlanders bewuster, verstandiger en veiliger om laten gaan met de zon. Als één van de grootste buitenattracties van Nederland is Diergaarde Blijdorp zich bewust van haar rol en verantwoordelijkheid.

“Doordat Diergaarde Blijdorp tevens een botanische tuin is, zijn er best veel schaduwrijke plekken. Toch lopen bezoekers nog vaak in de zon. Wij vinden het onze taak om mensen te attenderen op de consequenties hiervan.” Erik Zevenbergen, directeur-bestuurder Diergaarde Blijdorp.

Het Huidfonds heeft een eenvoudig te onthouden mantra, dat voor iedereen opgaat. Vermijd op het heetst van de dag (tussen 12:00 en 15:00 uur) de zon, draag bedekkende kleding als je toch buiten bent en vergeet niet te smeren. Met deze drie dingen in het achterhoofd, geniet je optimaal van een dagje uit als de zon schijnt. Het Huidfonds is blij met de ondertekening:

“We zijn heel blij met Blijdorp als partner van het Zonvenant. We weten dat mensen er vaak niet aan denken om zich te beschermen tegen de zonkracht tijdens het recreëren. Onze boodschap Geniet, Maar Verbrand Niet is voor hun bezoekers heel relevant.” Marijne Landman, directeur Huidfonds.

Diergaarde Blijdorp gaat de Zonvenant boodschap deze zomer uitgebreid communiceren op haar website en in de app. Zo krijgen bezoekers voor of tijdens hun bezoek nog even een kleine reminder terwijl ze genieten van al het moois dat de dierentuin te bieden heeft. Bovendien heeft Blijdorp naast veel schaduwrijk groen ook een aantal binnenlocaties waar het goed toeven is op warme dagen.