Ga naar belangrijkste inhoud

Nadat het besluit was gevallen om afscheid te nemen van de gorillapopulatie is er binnen Diergaarde Blijdorp alles aan gedaan om de best mogelijke plek voor onze dieren te vinden. Waarbij de ‘gezinssamenstelling’ natuurlijk van enorm belang is. Daarom zijn we als Diergaarde Blijdorp heel blij dat Tamani en haar jongen Tonka en Thabo een mooie nieuwe plek krijgen in het Italiaanse Puglia.

Om precies te zijn in Safari Zoo Fasano in het zuidelijkste puntje van Italië. In deze gerenommeerde dierentuin krijgen de drie Rotterdamse gorilla’s voorlopig hun eigen verblijf. Rond de feestdagen is een delegatie van Blijdorp naar Italië afgereisd om de verblijven te bekijken en aan te geven waar het nog beter kon. Na een recente verbouwing voldoen zowel de binnen- als buitenverblijven aan de strenge eisen van zowel Blijdorp als de EAZA. En vormt het een mooie plek voor de moeder en haar kroost om naartoe te verhuizen. Ook vanwege het doorgaans lekkere weer heeft de dierentuin alles om de drie zich direct thuis te laten voelen.

In de nabije toekomst krijgen de drie gorilla’s gezelschap van een zilverrug. Zodat dit groepje onder de Italiaanse zon een eigen familie kan stichten. Zodra dat zover is, laten we het uiteraard weten. Want de gorilla’s zijn dan wel weg, we houden ze nauwlettend in de gaten. Wordt vervolgd.