Ga naar belangrijkste inhoud

Ondanks dat 2023 het natste jaar ooit gemeten was, heeft Diergaarde Blijdorp vrijwel evenveel bezoekers getrokken als het jaar ervoor. De tellers stokte op 31 december op 1.444.864. Een aantal waar de Rotterdamse dieren- en botanische tuintevreden over is. Voor 2024 ligt de lat bij de best bezochte dierentuin van Nederland uiteraard wel hoger.

Met het recent gepresenteerde Masterplan 2050 in het achterhoofd, staat Diergaarde Blijdorp de komende twaalf maanden voor een grote uitdaging: de nieuwe missie en visie over het voetlicht brengen en de bezoekers meenemen in het ambitieuze verhaal. Een verhaal dat staat als een huis en beetje bij beetje zichtbaar wordt in de fysieke omgeving binnen het park.

Zo zullen dit jaar de Impactgebieden en de tien impactdieren en -planten uit het Masterplan 2050 steeds zichtbaarder worden.Daarnaast is er een start gemaakt met de planvorming rondom de restauratie van de iconische Rivièrahal.Maar in 2024 zal de start van de transitie van dierentuin naar natuurherstelorganisatie het grootste en hoogste doel zijn. De volgende stap naar het worden van een impactorganisatie waar soortbehoud en natuurherstel op nummer één staan.

Om dit te realiseren streeft Blijdorp ernaar dat dagbezoekers en abonnementhouders de dierentuin ook in 2024 weer massaal weten te vinden. Daarom zullen tal van events worden georganiseerd. Van educatieve campagnes zoals de aankomende ‘Liefde in het Dierenrijk’ tot heerlijk genieten van al het moois tijdens de ZOOmeravonden. Daarnaast blijft de Rotterdamse zoo ook dit jaar op zoek naar partners die zich willen committeren aan de nieuwe koers. Die net als Diergaarde Blijdorp maar één doel hebben: together we bring nature back to life.