Ga naar belangrijkste inhoud

Dit Pinksterweekend (zaterdag 18 t/m maandag 20 mei) bruist het in Blijdorp. Tijdens het Natuurbehoudsfestival staat de Diergaarde in het teken van soortbehoud en natuurherstel. Laat je inspireren door diverse activiteiten zoals Blijdorp (Kids) Colleges, verzorgerspraatjes en kijkjes achter de schermen. Op de Natuurbehoudsmarkt ontdek je wat wij doen en wat onze partners hieraan bijdragen. Ook kom je erachter wat jij zelf kunt doen.

Tijdens het Natuurbehoudsfestival geniet je van de leukste en leerzaamste colleges. Elke dag is er om 11:00 uur een Kids College en om 15:00 uur een voor volwassenen. De colleges duren 45 minuten en vinden plaats in het EAUditorium, in het hart van het Oceanium. Ontdek hieronder meer over de thema's die worden besproken en wie deze colleges gaat geven.

Reserveer via onderstaande link
Locatie: verzamelen voor de B.E.R.G. (naast de Bijenvallei)

Boek een exclusief kijkje achter de schermen met een rondleiding door de botanische kassen. Tijdens deze rondleiding vertellen onze vrijwilligers en medewerkers van de botanische afdeling alles over de rol van Diergaarde Blijdorp als botanische tuin. Als groene oase in de drukte van de stad inspireren wij hoe je je eigen tuin kan vergroenen en bijdraagt aan een gezonde leefomgeving.

Bekijk de tijdstippen in onze agenda
Locatie: buiten bij de olifanten, in de Gierenvolière en bij de gelada's voor de Rivièrahal

Bij de olifanten, gieren en gelada's vertellen onze dierverzorgers op vaste tijden over hun dieren. Ontdek wat Blijdorp doet om deze soorten en hun leefomgeving te beschermen.

Dagelijks van 10:00 tot 16:00 uur.
Locatie: Voorplein bij de stadsingang, nabij de flamingo's.

Kom langs op het voorplein bij de Rivièrahal. Maak kennis met verschillende toonaangevende organisaties die zich, net als wij, inzetten voor soortbehoud en natuurherstel. Leer over projecten en activiteiten van organisaties zoals WWF, MSC en Goodfish en ontmoet experts van de Douane die klaar staan om je te inspireren.

Bij het informatiepunt Natuur Dichtbij, naast de Bijenvallei vertellen onze vrijwilligers over de natuur in je eigen omgeving. In Blijdorp ontdek je diersoorten in alle vormen en maten, van olifanten tot bijen. Kijk ook eens naar de bijzondere planten en bomen. Kom in aanraking met de natuur om je heen en maak kennis met de soorten in je eigen tuin!

Dagelijks van 11:00 tot 15:00 uur
Locatie: in de Rivièrahal, naast de broedruimte
Reserveren niet nodig.

In de Rivièrahal kunnen kinderen samen met SCRAP creatief aan de slag om hun eigen onderwaterschat te knutselen met afvalmaterialen. Op deze manier stimuleren we creativiteit en bewustzijn over afval bij de jonge generatie. Recyclen door iets nieuws te maken, dat wordt iets heel moois!