Ga naar belangrijkste inhoud
Duurzaamheid

Diergaarde Blijdorp heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Zo is dit thema een belangrijke pijler in ons Masterplan. Duurzaamheid binnen Blijdorp kent vier hoofdthema's afval, bouw, energie en voeding. Overkoepelend speelt Green Key een grote rol in de bedrijfsvoering.

Duurzaamheid is het gebruik van grondstoffen op een manier waarbij er voor toekomstige generaties genoeg overblijft. Blijdorp doet haar best voor duurzaamheid, omdat de natuur daarmee gebaat is. Vanaf 2016 worden we hiervoor beloond met Green Key Goud.

Diergaarde Blijdorp heeft het Green Key Goud keurmerk. Green Key is een internationaal keurmerk voor bedrijven in de sector vrijetijdsbesteding die er alles aan doen om het milieu te sparen. Het keurmerk wordt uitgereikt in Brons, Zilver en Goud. Blijdorp is beloond met de hoogste waardering: Goud. Dit betekent dus dat we ons meer inzetten op het gebied van milieubesparing dan wettelijk vastgelegd.

Diergaarde Blijdorp werkt al vele jaren aan een duurzame bedrijfsvoering. De zorg voor de natuur is immers onlosmakelijk verbonden met het milieu. We gaan daarom onder andere duurzaam om met het afval dat we produceren. Zo scheiden we achter de schermen ons afval op ons milieupark en hebben we een eigen composteermachine. Maar als bezoeker kun je ook bijdragen door bijvoorbeeld je blikjes of petflessen in te leveren.

Bij het bouwen van nieuwe verblijven en gebouwen letten we in Blijdorp op duurzaamheid. Er wordt dan niet alleen gekeken naar het gebruik van duurzame materialen, maar ook of we de gebouwen in het geheel duurzaam kunnen bouwen. Het giraffenverblijf is hier een mooi voorbeeld van.

In Blijdorp proberen we zoveel mogelijk te werken met duurzame energie. Zo is veel van onze verlichting vervangen door ledverlichting. Ook wekken we onze eigen energie op met onder andere de zonnepanelen op het dak van het Oceanium en verwarmen we de Krokodillenrivier met de houtsnipperkachel.

In Blijdorp proberen we zo duurzaam mogelijke voeding aan te bieden. Dit geldt niet alleen voor de voeding van de dieren, maar ook voor het aanbod aan bezoekers bij onze horecagelegenheden. Daarnaast houden we rekening met de verpakkingsmaterialen die we gebruiken.