Ga naar belangrijkste inhoud

Een live-ontmoeting met actieve dieren is leuker en leerzamer dan welke dierenfilm of welk dierenboek ook! Doordat scholieren tijdens een dagje dierentuin veel leren over dieren en planten, gaan ze het belang inzien van alle inspanningen om de natuur te beschermen. Ontdek Diergaarde Blijdorp als verdieping op natuuronderwijs. Met de dierentuin om de hoek liggen bijzondere ontmoetingen met exotische flora en fauna voor ieder leerjaar binnen handbereik. Onze lessen, afgestemd op jaarniveau, dagen leerlingen uit om te observeren en te ontdekken. Ze zullen zich verwonderen over vreemde gedragingen, uiterlijk vertoon, rare loopjes, bijzondere eetgewoontes en verschillenden samenlevingsvormen. Kijken, ruiken, luisteren en beleven. Het gebeurt allemaal in Diergaarde Blijdorp.

Voor een begeleide les betaal je € 5,00 per persoon voor het schooljaar 2023/2024.

Rotterdamse scholen opgelet

De gemeente Rotterdam steunt Blijdorp in haar educatieve doelen en stelt jaarlijks een educatieve subsidie beschikbaar om deze doelen te behalen. Een van die doelen is, iedere Rotterdamse leerling kennis te laten maken met de dierentuin en haar bewoners. Om scholen binnen de Rotterdamse grenzen een steuntje in de rug te geven, bieden wij de Rotterdamse scholen 50% korting op een educatief bezoek.

  • Toegang is alleen mogelijk op vertoon van de reserveringsbevestiging
  • Schoolbezoeken vallen altijd binnen schooltijden
  • Het tarief is geldig voor kinderen vanaf 4 jaar
  • Een schoolgroep moet uit minstens 10 personen bestaan. Uitzonderingen in overleg
  • Maximaal 1 begeleider per 5 kinderen komt in aanmerking voor het educatief tarief
  • Persoonlijke en/of gezinsabonnementen zijn NIET geldig bij een educatief bezoek
  • Maximale bezoekduur: 4 uur

Inschrijven voor lessen is het hele schooljaar mogelijk. Kies je voor één of meerdere van deze lessen, meld je groep dan zo snel mogelijk aan. Voor vragen bel je naar: 0900 1857 (optie 5)