Ga naar belangrijkste inhoud

Waarom?
In mobieltjes zit een delfstof 'coltan' die in het tropisch regenwoud in Democratische Republiek Congo, Afrika, in de grond zit. Bossen worden gekapt om die erts te delven.

Wat gebeurt er met de mobieltjes en cartridges?
Door mobieltjes te hergebruiken of coltan er uit te halen, is er minder coltan nodig. Hierdoor zullen er minder bomen worden gekapt in het leefgebied van o.a. de gorilla's. In het Congolese tropische regenwoud leven ook olifanten, chimpansees en okapi’s. Zij zijn afhankelijk van het woud.

  • Heb je oude mobieltjes? Gooi ze niet weg, maar lever ze in bij de verzamelbakken bij het gorillaverblijf in Diergaarde Blijdorp en bij de ingangen (entreebewijs niet nodig).
  • Wil je mobieltjes & printer-cartridges inzamelen met je sportclub, vereniging, werk of met school? Vraag de gratis Blijdorp-inzamelbox aan.

    Elk ingeleverd mobieltje/cartridge levert geld op. Eeko, het bedrijf waar wij mee samenwerken haalt deze mobieltjes en cartridges gratis op en zorgt er voor dat de mobieltjes worden hergebruikt of dat de coltan er uit wordt gehaald.

Blijdorp ondersteunt met de opbrengst van de mobieltjes een mooi project in Congo Brazzaville: Mbeli Bai Study. Hier leven de westelijke laagland gorilla’s, dezelfde soort gorilla’s als Diergaarde Blijdorp heeft. Vraag nu jouw Blijdorp-inzamelbox gratis aan!