Ga naar belangrijkste inhoud

Diergaarde Blijdorp als biodiversiteitshotspot van Rotterdam wil bezoekers in de tuin inspireren en activeren. Met als doel, bewustwording creëren voor het belang van biodiversiteit. Zodat mensen de natuur om hen heen meer gaan waarderen, zelf bijdragen aan biodiversiteit en meer begrip krijgen voor de wijze waarop mensen, dieren en planten samenleven. Dit doen we vanaf nu samen met Rabobank als Impact Partner van het impactgebied Biodiversiteit.

Het partnership richt zich op de pijler 'Biodiversiteit', wat direct verbonden is aan ons impactgebied 'Natuur Dichtbij', en het lokaal herstellen en versterken van de natuur. De samenwerking met Rabobank draagt bij aan de realisatie van het Masterplan 2050 van de Diergaarde. Zo wil Rabobank bijdragen aan positieve veranderingen richting een duurzamere samenleving en een betere wereld voor toekomstige generaties.

Met Rabobank als Impact Partner focussen we ons op twee thema’s binnen de biodiversiteit.

  • Natuur Dichtbij: Hierin gaan Rabobank en Blijdorp op zoek naar manieren om bewustwording te creëren bij bezoekers van Blijdorp en leden van Rabobank op het gebied van biodiversiteit.
  • Natuurherstelprogramma: Samen met kennispartners en Rabobank verkennen we de mogelijkheden van het herintroduceren van een oorspronkelijk inheemse soort in Nederland. Als impactpartner draagt Rabobank direct bij aan dit unieke project.