Ga naar belangrijkste inhoud

Eneco en Blijdorp werken al jarenlang samen aan deze duurzame missie en visie. Bovendien is Blijdorp een vertrouwde omgeving voor de zakelijke relaties van Eneco. Eneco helpt met kennis en kunde onze dierentuin stap voor stap te vergroenen. Op deze manier dragen Blijdorp en Eneco bij aan een leefbare planeet.

Diergaarde Blijdorp neemt een voortrekkersrol aan op het gebied van natuurbehoud, dierenwelzijn en bijdragen aan behoud en herstel van biodiversiteit. Anderzijds hebben wij de ambitie om als als organisatie onze footprint drastisch te reduceren. De klimaatambitie van Diergaarde Blijdorp gaat verder dan CO2-neutraal worden. In 2030 willen wij zelfs klimaatpositief zijn.

Onze samenwerking met Eneco biedt Diergaarde Blijdorp de kans om nog meer en sneller duurzame stappen te zetten. Naast de afname van 100% groene stroom en de plaatsing van een groot zonnedak, is er een warmte-koudeopslag geplaatst. Dit slimme systeem houdt de koningspinguïns op 11°C en de haaien op 24°C. Op die manier is er een grote stap gezet in het aardgasvrij verwarmen van een omvangrijk deel van de dierentuin. Dit leverde een besparing op van 751 ton aan CO2-uitstoot.