Ga naar belangrijkste inhoud

Ter bescherming van de dieren in onze dierentuin kunnen honden / huisdieren niet worden toegelaten. Er is geen kennel aanwezig. Voor assistentiehonden is er een uitzondering onder bepaalde voorwaarden.

Bezoekers die een assistentie-hond mee de tuin in willen nemen, moeten dit minimaal één dag van te voren telefonisch aanmelden. Bel 0900 1857 (geen extra kosten). Voor de veiligheid van de assistentiehonden en onze dieren zijn er een aantal voorwaarden.

1: Neem het medische paspoort van de hond mee. Onze medewerkers zullen deze controleren op het volgende:

  • De enting tegen leptospirose/Ziekte van Weil mag maximaal 1 jaar oud zijn.
  • De enting tegen Distemper/hondenziekte en parvo mag maximaal 3 jaar oud zijn.

Zonder het tonen van een geldig medisch paspoort, dat voldoet aan bovenstaande voorwaarden, kunnen assistentiehonden niet worden toegelaten.

2: Een speciaal assistentiehond-hesje is verplicht bij de hond.

3: Meld je voorafgaand aan het bezoek aan bij de Bezoekersservice (parkeer-zijde) of de Kaartcontrole (stads-zijde) voor verdere instructies.

4: Het is verplicht om de hond vlak van tevoren uit te laten om te voorkomen dat de hond in Blijdorp zijn behoefte doet. In geval van nood kan de grote boodschap met eigen hondenzakjes opgeruimd worden.

5: Niet alle delen van de Diergaarde zijn toegankelijk*. Download hier de speciale route.
Let op:

  • Bij de vicuña’s, naast Amazonica (herkenbaar aan de koepel) verzoeken wij u het pad te nemen langs de ibissen en ringstaartmaki’s. De vicuña’s blijven erg op honden reageren en daardoor kan voor hen een onveilige situatie ontstaan (het pad bestaat uit 2 delen).
  • Bij de katachtigen kan een hoge stressreactie ontstaan bij de honden. Dit is op eigen risico.

* Gebieden die niet toegankelijk zijn:
- Aziëvolière
- Gierenvolière
- Krokodillenrivier
- Oewanja speeltuin
- Okapiverblijf
- Prairiehondjes
- Speeltuin Himalayagebied
- Victoriaserre
- Wallabies.