Ga naar belangrijkste inhoud

In Diergaarde Blijdorp worden vanaf 14 juni alle warme en koude dranken bij de to-go locaties geserveerd in speciale statiegeldbekers. Deze Blijdorp bekers kunnen na gebruik worden ingeleverd in de daarvoor bestemde machines. Zo zetten we opnieuw een belangrijke stap in een nog duurzamere richting.

Al jaren is Single Use Plastics (SUP) de grootste oorzaak van de vervuiling van rivieren en zeeën. Om deze zogenaamde plastic soup een halt toe te roepen, heeft de EU strengere richtlijnen opgesteld. Richtlijnen waar we ons heel goed in kunnen vinden in de strijd tegen plastic. Met invoering van de statiegeldbekers gaat dan ook een langgekoesterde wens in vervulling.

Wil je een flesje, blikje of beker inleveren? Dat kan op 3 unieke plekken in ons park bij de speciale statiegeldautomaten, hierdoor heb je altijd wel een mogelijkheid om je statiegeld te ontvangen. Op de plattegrond en in de Blijdorp-App zie je in een oogopslag waar je deze machines kunt vinden. Je ontvangt dit bedrag eenvoudig en snel via Tikkie. Zorg alvast dat je de Tikkie-App hebt gedownload, dit scheelt bij het inleveren weer tijd!

Naast het terugstorten van het statiegeld kun je er als bezoeker ook voor kiezen om het statiegeld dat je tegoed hebt te doneren aan Diergaarde Blijdorp. De volledige opbrengst gaat dan naar onze Caribische Hub, waar we ons dagelijks inzetten voor natuurtherstel en soortbehoud op de Antillen. Iedere statiegelddonatie draagt op die manier bij aan het verbeteren van de kwaliteit van de oceanen. Een win-win situatie dus. Op die manier is de statiegeldcirkel helemaal rond.