Ga naar belangrijkste inhoud

Testament, legaat of erfstelling.

Wilt u blijvend iets voor Diergaarde Blijdorp betekenen? Niet alleen tijdens uw leven, maar ook als u er niet meer bent? Dan kunt u ervoor kiezen om een gift aan Diergaarde Blijdorp op te nemen in uw testament.

1. Erfstelling

U kunt ons ook erfgenaam maken. Hiermee krijgen wij het recht op uw nalatenschap. Het is mogelijk om meerdere personen of goede doelen op te nemen in uw testament. In het geval van erfstelling wordt de nalatenschap verdeeld.

2. Legaat

Een legaat is een vastgesteld bedrag of concreet bezit. U kunt meerdere legaten opnemen in uw testament.

Belasting op een erfenis?
Als iemand iets erft, wordt daar normaal gesproken belasting over geheven. Dit heet erfbelasting. Goede doelen (met ANBI-status, zoals Diergaarde Blijdorp) hoeven geen belasting te betalen over een erfdeel of een legaat. Daardoor kunnen goede doelen hun aandeel in een nalatenschap voor honderd procent inzetten.

Nalaten is een belangrijke beslissing. Wij begrijpen goed dat u op de juiste manier geïnformeerd wil worden om deze keuze te maken. Voor persoonlijk advies of meer informatie over nalatenschap kunt u contact opnemen met Natasja Schipper. U kunt Natasja bereiken op: