Ga naar belangrijkste inhoud

In Diergaarde Blijdorp is deze zomer van 6 juli tot en met 1 september van alles nieuw te beleven. Zo kun je op bezoek bij de nieuwe Sumatraanse tijgers, op ontdekkingstocht door de African Jungle volière en op kraamvisite bij het pasgeboren okapietje Makimzie.

In augustus zijn er vier ZOOmeravonden waarbij je tot 21:00 uur geniet van al het moois in Diergaarde Blijdorp. Tijdens deze periode geniet je van zomerse sferen, maar ontdek je ook de situatie van wilde populaties en de belangrijke rol die Blijdorp hierin speelt.

Via Europese populatiemanagement programma's creëren we een reservepopulatie van dieren zoals de Sumatraanse tijger en okapi. Al deze dieren zijn de ambassadeurs van hun soortgenoten in het wild en dat is hard nodig. Illegale boskap zorgt er namelijk voor dat het leefgebied steeds kleiner wordt. In West- en Centraal-Afrika verdwijnt het oerwoud voor de aanleg van mijnen voor bijvoorbeeld lithium, kobalt en coltan. Allemaal materialen die in bijna al onze elektronica terug te vinden is. In Zuidoost-Azië speelt dan weer het probleem met kappen van tropisch regenwoud voor de aanleg van palmolie plantages. Ook deze grondstof gebruiken wij dagelijks en is verwerkt in de meest uiteenlopende producten zoals brood, chips, zeep, crème en schoonmaakmiddelen.

Voor de kleintjes, maar stiekem ook heel leuk voor volwassenen, staan er tot en met 1 september levensgrote Playmobil-figuren in de dierentuin. Met de speurtocht, waar je op zoek gaat naar een geschikt huis voor ons dwergnijlpaard Eveline, loop je langs al deze figuren. Haal je doe-boekje bij de entree en volg de route. Zo maak je kans op een Meet & Greet met een dierenverzorger.

Tijdens de zomer geniet je vier zaterdagen van extra lang in Blijdorp. Op 3, 10, 17 en 24 augustus is Blijdorp tot 21:00 geopend en beleef je allerlei zomerse activiteiten. Met speciale rondleidingen ontdek je alles over wat Blijdorp doet, met de kijkjes achter de schermen kom je op plekken waar je normaal gesproken niet komt en uiteraard zijn is er op de terrassen weer live muziek.

Haal alles uit jouw bezoek aan Diergaarde Blijdorp. Maak kennis met het dagprogramma. Vind direct het dichtstbijzijnde restaurant en leer alles over de dier- en plantsoorten binnen Blijdorp. Dit en nog veel meer ontdek je in de gratis Blijdorp-app.