Ga naar belangrijkste inhoud

Vanaf vandaag kan iedereen op een leuke manier bijdragen aan natuurherstel met de online Blijdorp Loterij. Zo draag je bij aan het onderzoek binnen Blijdorp en maak je zelf kans op droomprijzen. Na de succesvolle edities in 2020 en 2021, staat de derde editie van de Blijdorp Loterij in het teken van onderzoek. Door aankoop van Blijdorp-loten (à €2,50) steun je onze diverse onderzoeksprojecten in Blijdorp én wereldwijd. Natuurlijk maak jij bij aankoop van deze loten zelf kans op geweldige prijzen.

1 november 2023 heeft Diergaarde Blijdorp haar nieuwe koers aangekondigd. Blijdorp richt zich op 10 unieke dier- en plantsoorten op het gebied van soortbehoud en natuurherstel. Het is onze verantwoordelijkheid om actie te ondernemen voor de natuur en biodiversiteit. Wij hebben de droom dat onze kinderen en kleinkinderen kunnen genieten van een gezonde en evenwichtige planeet. Droom jij met ons mee?

Als we niets doen, verdwijnen diersoorten en daarom zet Diergaarde Blijdorp zich in voor soortbehoud en natuurherstel. Dat doen we op verschillende manieren. Onderzoek is hier een belangrijke pijler in.

Onderzoek helpt onze primaire doelen op gebied van natuurherstel en soortbehoud te realiseren en loopt door alle haarvaten van onze organisatie heen. We doen dan ook onderzoek op verschillende gebieden. Zo ontwikkelen en testen we tools die inspanningen op het gebied van natuurherstel en soortbehoud efficiënter maken. Denk daarbij aan de GPS-halsbanden voor rode panda's die getest zijn in onze Diergaarde en die nu worden gebruikt om inzicht te krijgen in hoe we rode panda's in het wild beter kunnen beschermen.

Samen met partners als Wageningen University & Research en de Vrije Universiteit van Amsterdam werken we aan genetische datasets van bedreigde diersoorten, zoals de Aziatische olifant en Rüppells gier, die helpen om goed geïnformeerde beslissingen te kunnen nemen in het behoud van deze soorten, bijvoorbeeld als het gaat om herintroductie van dieren. Structurele gedragsstudies in samenwerking met Universiteit Utrecht en Wageningen University & Research zorgen ervoor dat we het welzijn van de dieren in Blijdorp goed in kaart hebben en waar nodig kunnen optimaliseren.

Daarnaast helpt onderzoek onze bedrijfsvoering duurzamer te maken en onze educatie beter toe te spitsen, zodat we ook op die vlakken de grootst mogelijke impact maken. Onderzoek is essentieel en samen met onze vele partners in binnen- en buitenland willen we de komende jaren onze onderzoeksactiviteiten nog verder uitbouwen. Met een Blijdorp-lot help je onze dromen waar te maken en wie weet ook die van jou…

Blijdorp hoopt met de hoofdprijzen voor de winnaars een droom waar te maken. Een ware VIP-ervaring is het nachtje te slapen in een safaritent middenin de Diergaarde, met zicht op het olifantengebied. Ook maak je kans op een onvergetelijke ervaring: een dagje dierverzorger. Dineren wordt een beleving met het verrassingsdiner van onze chef-kok op een unieke locatie in de Diergaarde. Door de hele Diergaarde heen zijn fantastische prijzen te winnen. Daarnaast zijn er ook heel veel prachtige prijzen die beschikbaar zijn gesteld door organisaties en sponsoren die Blijdorp een warm hart toedragen.

De Blijdorp-loterij wordt geheel online gehouden, kijk op diergaardeblijdorp.nl/loterij. De loten worden digitaal toegestuurd en de trekking is op 12 januari onder toeziend oog van de notaris. Prijswinnaars worden direct na de trekking per e-mail op de hoogte gesteld.