Ga naar belangrijkste inhoud

In onze wereldwijde missie om habitats te herstellen en te behouden, speelt uw steun een essentiële rol. Onze projecten zijn vitaal voor het beschermen van bedreigde soorten en kwetsbare ecosystemen. Maar we kunnen het niet alleen. 

Door te investeren in Diergaarde Blijdorp, steunt u niet alleen de bescherming van de natuur maar ook educatieve projecten die toekomstige generaties zullen inspireren. Om dit te realiseren zoeken we bedrijven die willen bijdragen aan onze projecten; de Tree Nursery en de Bonaire Hub. Ontdek wat deze projecten inhouden en wat uw bedrijf terug krijgt voor uw bijdragen!

In de Caribische Zee, een gebied dat wereldwijd erkend is voor zijn biodiversiteit en natuurlijke schoonheid, staat Diergaarde Blijdorp aan het front van natuur conservatie. Onze inspanningen zijn geconcentreerd rond de Bonaire Hub, een innovatief centrum dat essentieel is voor de bescherming van koraalriffen en de daarvan afhankelijke mariene levensvormen. Deze hub vormt een kernpunt voor het project RoffaReefs, waarbij we nauw samenwerken met lokale gemeenschappen, vissers en internationale organisaties om de voortplanting van rif vissen te onderzoeken en te ondersteunen. Dit onderzoek is van vitaal belang; zonder kennis van de reproductieve cycli van deze vissen kunnen we niet effectief bijdragen aan het herstel van hun populaties en daarmee van de riffen zelf.

De Caribische Hub op Bonaire is niet alleen een centrum voor wetenschappelijk onderzoek maar dient ook als een educatief platform om bewustzijn te creëren over de urgentie voor het behoud van koraal.  Met de oprichting van deze hub heeft Diergaarde Blijdorp zich gevestigd als een pionier in de bescherming van mariene ecosystemen. Gezien de huidige milieucrisis waarmee onze oceanen worden geconfronteerd, zoals de verbleking en verzuring van koraalriffen, is de missie van de Bonaire Hub relevanter dan ooit. Bijna de helft van alle koraal wereldwijd is verdwenen in de afgelopen dertig jaar en zonder ingrijpende maatregelen zullen deze verliezen alleen maar toenemen. Het werk dat we doen op Bonaire is cruciaal voor het behoud van deze vitale ecosystemen die een derde van alle zeevissen en 25% van alle biodiversiteit in de oceanen huisvesten.

Diergaarde Blijdorp nodigt bedrijven en particulieren uit om deel te nemen aan dit belangrijke werk. Uw steun is essentieel voor de voortzetting van onze activiteiten en voor de verdere ontwikkeling van onze methoden en technieken die wereldwijd kunnen worden toegepast. Samen kunnen we een significante impact maken op de bescherming van onze kostbare koraalriffen en de prachtige, doch kwetsbare, levensvormen die ervan afhankelijk zijn. 

Of u nu een kleine of grote bijdragen maakt, uw steun is cruciaal om het koraal te redden. Voor 1.000 euro kan u 10 DNA onderzoeken financieren. Door het financieren van deze onderzoeken kan uw bedrijf bijdragen aan baanbrekend onderzoek, en deel hebben gemaakt van de eerste resultaten in wetenschappelijk onderzoek voor dit onderwerp. . 

Ook kunt u voor 7.500 euro symbolisch een wetenschappelijke student supporten. Door deze steun kunnen we maar liefst 6 maanden een student financieren voor deze belangrijke onderzoeken. 

Voor uw bijdrage aan de Bonaire hub zal u ook verschillende voordelen krijgen:

  • Met jaarlijks 1,5 miljoen bezoekers en een zeer sterke landelijke online aanwezigheid biedt Diergaarde Blijdorp een unieke kans om een breed en divers publiek te bereiken. Uw steun aan Diergaarde Blijdorp stelt u in staat om uw bedrijf te profileren bij dit omvangrijke publiek.
  • Een gepersonaliseerd certificaat voor het aantal DNA onderzoek wat u heeft mogelijk gemaakt. (vanaf 10 DNA onderzoeken)
  • Uitnodiging voor exclusieve bijeenkomsten en kom in een netwerk met gelijkgestemde bedrijven die Diergaarde Blijdorp ook steunen.
  • Jaarlijkse uitnodiging update-event resultaten Bonaire hub.