Ontdek en leer alles van diverse Blijdorp-medewerkers, onderzoekers en experts. Iedere laatste zondag van de maand organiseren we een interactief college. Je komt alles te weten over onze projecten in het wild, de dieren en planten en de bijbehorende onderzoeken. Vragen staat vrij!
De colleges duren 45 minuten en vinden plaats in het EAUditorium, in het hart van het Oceanium. Deelname kost €2,50 per persoon, dit bedrag gaat voor 100% naar onze verschillende projecten voor soortbehoud en natuurherstel in het wild. Het College begint om 11:00 uur en is geschikt voor volwassenen en kinderen (leeftijdsadvies 8+).
28-09: Oscar, Windparken wekken groene energie op, maar welke gevolgen hebben ze op het leven onder en boven water?
Medewerker Natuurbehoudseducatie Oscar Vissers vertelt samen met een echte windparken-onderzoeker hoe wetenschap bijdraagt aan onze kennis van de natuur rondom windparken en hoe we die natuur het beste kunnen helpen.
26-10: Baukje, Hoe bescherm je een bedreigde diersoort wanneer de populatie steeds meer kritieke gezondheidsproblemen heeft?
Als dierenarts en onderzoeker vertelt Drs. Baukje Ratsma-Beers tijdens de Blijdorp colleges over de iconische, maar ook bedreigde, Aziatische leeuw. Met behulp van wetenschappelijk onderzoek leren we ziektes (her)kennen, waardoor we onze leeuwen beter kunnen beschermen en behandelen, zowel in dierentuinen als in het wild.
30-11: Janno, Rode panda’s leven in de uitgestrekte bergbossen van de Himalaya en zijn een onmisbaar onderdeel van de natuur.
Diergaarde Blijdorp zet zich actief in om deze bedreigde soort te onderzoeken én te beschermen. Rode panda expert Janno Weerman vertelt je er van alles over in dit Blijdorp College. Hij is net terug van een expeditie naar Nepal en neemt je mee in een verhaal vol inzichten en bijzondere beelden uit het veld.
28-12: Manon, Dieren en de sporen die ze achterlaten, vertellen ons vaak veel meer dan we denken.
Als Research Officer laat Dr. Manon de Visser in dit college zien hoe onderzoekers van Blijdorp naast het gedrag van de dieren óók hun DNA en allerlei andere sporen analyseren. Zoals veren, haren en zelfs poep! Ze legt uit hoe al die gegevens ons meer leren over de bewoners van de dierentuin én over hun soortgenoten in het wild.